Sla over naar de inhoud

Duurzame kleding: de bewuste keuze

Duurzame kleding is één van de nieuwste trends op de kledingmarkt. Iedereen wordt namelijk steeds meer bewust over de werksituaties in de kledingfabrieken. Omdat steeds meer mensen hier niet aan mee willen doen bieden steeds meer kledingfabrikanten duurzame kleding en duurzame textiel aan.

Het merendeel van de kleding wordt in Azië gemaakt. Hier wordt kleding en textiel in slechte werkomstandigheden gemaakt. Soms zelfs door kinderen. En vrijwel alle grote kledingmerken doen hier aan mee. Vooral de kleding dat voor een zeer lage prijs in de winkel gekocht kan worden komt vaak uit fabrieken met zeer slechte werkomstandigheden.

Duurzame kleding: voor een betere wereld

Gelukkig kopen steeds meer mensen duurzame kleding. Ook kopen? Kijk hier eens. Wanneer je duurzame kleding en duurzame textiel koopt ben je er vrijwel zeker van dat tijdens het productieproces er aandacht is besteed aan de werksituatie, het welzijn van de werknemers en het welzijn van het milieu.

Uiteraard zijn de meeste keurmerken niet betrouwbaar aangezien deze gebaseerd zijn op onderzoeken van de kledingfabrikanten zelf. Echter bestaan er wel echte betrouwbare keurmerken. Door jezelf hierover in te lezen kan je er gemakkelijk voor zorgen dat je de juiste duurzame textiel en kleding aanschaft. Vaak zijn deze wat duurder maar dan heb je ten minste wel echte duurzame kleren.

Duurzame kleding & duurzame textiel: ook nog eens waar voor je geld!

Naast dat je door duurzame kleding en duurzame textiel aan te schaffen een positieve bijdrage aan de wereld levert, zijn duurzame kleding vaak ook van degelijke kwaliteit. Dit betekend dat de kleding niet snel kapot gaat. Duurzame kleren zijn vaak duurder om aan te schaffen dan kleding dat niet duurzaam is. Echter vallen de prijsverschillen op de lange termijn mee aangezien de duurzame textiel en kleding vaak langer mee gaan.

Het aanschaffen en dragen van duurzame kleren geeft bovendien ook nog een goed gevoel. Daarnaast doe je mee aan de trend en kan je met vele mensen het over je kleding hebben. Op zoek naar nog meer soorten producten waar je een goed gevoel van krijgt? In andere woorden. Meer duurzame producten.

Gepubliceerd inDuurzaamKleding

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *